DUOLIFE ProOptical® Advanced Formula 2 x 30 cps.
Kód: 5174Súvisiaci tovar
Podrobný popis
ProOptical® je doplnok stravy pozostávajúci z 2 doplnkových kapsúl. Prípravok obsahuje cenné účinné zložky uzavreté v 2 druhoch kapsúl: mäkkej „softgel" a tvrdej.
Mäkká kapsula „softgel“
Obsahuje karotenoidy:
- luteín,
- zeaxantín,
- oleorezín s vysokým obsahom astaxantínu z rias Haematococcus pluvialis.
Olej zo semien perilly.
Tvrdá kapsula
Patentovaná receptúra extraktov štandardizovaná na 25 % obsah antokyanov získaných z:
- plodov arónie,
- zemolezu kamčatského,
- brusnice čučoriedkovej.
Patentovaná receptúra získaná z inaktivovaných buniek kvasiniek Saccharomyces cerevisiae štandardizovaný na 5 % obsah zinku.
Rastlinné extrakty získané z:
- plodov aceroly,
- plodov bazy čiernej,
- listov čiernych ríbezlí,
- plodov schisandry berry,
- paradajok,
- hroznových jadier,
- znamienok šafránu.
- Zinok prispieva k udržaniu dobrého zraku.
- Čučoriedky podporujú priehľadnosť, čistotu, jasnosť a ostrosť videnia, správne funkcie sietnice, prekrvenie oka a prirodzenú obranu proti voľným radikálom, čím pomáhajú chrániť oči (ID 2050).
- Antokyanozidy s antioxidačnými vlastnosťami obsiahnuté v čučoriedkach pomáhajú udržiavať správne funkcie sietnice.(ID 1295)
- Antokyanozidy čučoriedok môžu pomôcť udržať optimálny stav kapilár a elasticitu žíl proti škodlivým účinkom voľných radikálov.(ID 1297)
- Antokyanozidy brusnice čučoriedkovej môžu pomôcť udržať správnu hladinu kolagénu v oku. (ID1296)
- Vitamín C prispieva k normálnej tvorbe kolagénu a k správnej funkcii krvných ciev.
- Hroznové jadierka napomáhajú krvný obeh. Napomáhajú ochranu pred voľnými radikálmi.(ID 2139)
- Extrakt z plodov schisandry berry má adaptogénne vlastnosti.(ID 4142)
- Zinok prispieva k správnej látkovej premene vitamínu A.
- Zinok prispieva k ochrane buniek pred oxidačným stresom.
- Vitamín C prispieva k ochrane buniek pred oxidačným stresom.
Čím sa líši ProOptical®
- Kombinácia 2 druhov kapsúl v jednom produkte
- Oneskorené uvoľňovanie účinných zložiek z tvrdej kapsuly
- Mäkká kapsula „softgel“ obsahujúca účinné zložky s optimálnym „biologickým pozadím“ vo forme oleja zo semien perilly
- Pomer luteínu a zeaxantínu
- Zložky prírodného pôvodu
- Bez umelých plnív, konzervačných látok alebo zbytočných prísad
- Produkt NEOBSAHUJE laktózu
- Produkt neobsahuje GMO
- NEOBSAHUJE lepok – je vhodný pre ľudí s neznášanlivosťou lepku
Užívanie: 1 tvrdá kapsula a 1 mäkká kapsula denne. Neprekračujte odporúčanú maximálnu dennú dávku. Produkt sa nemôže používať ako náhrada pestrej stravy. Vyvážená strava a zdravý životný štýl sú dôležité pre správne fungovanie organizmu.
Skladovanie: Skladovanie: Skladujte pri izbovej teplote, mimo dosahu malých detí.
Vzhľadom na charakter mäkkej kapsuly môže dôjsť k miernej sedimentácii alebo oddeleniu zložiek. Je to prirodzený proces a nemá vplyv na používanie.
Preventívne opatrenia: precitlivenosť na ktorúkoľvek zo zložiek produktu. Tehotné a dojčiace ženy nemôžu používať tento doplnok. Nepoužívať u dojčiat, detí a dospievajúcich mladších ako 14 rokov. Nekonzumujte, ak v ten istý deň konzumujete iné produkty obsahujúce estery astaxantínu. Ak súčasne užívate antidepresíva alebo antikoagulanciá, pred začatím užívania sa poraďte so svojím lekárom alebo lekárnikom. V prípade existujúcich chronických ochorení, alebo ak užívate lieky, sa pred použitím produktu poraďte s lekárom.
Spoznajte zloženie ProOptical®
Za studena lisovaný olej zo semien perilly (Perilla frutescens) – Perilla frutescens je olejnatá rastlina bohatá na esenciálne nenasýtené mastné kyseliny (EFA), najmä veľmi dôležitú kyselinu omega-3: alfa-linolénovú (α-linolénová, ALA). Kyselina ALA dáva v tele vznik celej rodine omega-3 kyselín. Z derivátov ALA sú najdôležitejšie: kyselina dokosahexaénová (DHA) a kyselina eikozapentaénová (EPA). Kyselina DHA sa bežne nachádza v bunkových/plazmatických membránach v celom tele. Je hlavnou stavebnou zložkou bunkových membrán neurónov mozgovej kôry v centrálnom nervovom systéme (až 50 % celkovej frakcie membránových fosfolipidov) a bunkových membrán čapíkov a tyčiniek v sietnici, zodpovedných za nočné a farebné videnie. Olej z perilly tiež tvorí „biologické pozadie“, ktoré podporuje vstrebávanie účinných zložiek obsiahnutých v mäkkej kapsule prípravku ProOptical®.
Rastlinné karotenoidy: luteín, zeaxantín, astaxantín Karotenoidy sú pigmenty syntetizované rastlinami, hubami, baktériami a riasami. Tieto farbivá sa podieľajú na mnohých biochemických procesoch v rastlinách a sú zodpovedné za farbu mnohých plodov a kvetov a majú silné antioxidačné vlastnosti, ktoré pomáhajú chrániť rastlinné bunky pred nepriaznivými faktormi. Ľudské telo si karotenoidy nevie syntetizovať, preto by mali byť dodávané v rastlinnej strave.
Luteín a zeaxantín sú prírodné karotenoidy nachádzajúce sa v makule sietnice u ľudí. Koncentrácia luteínu a zeaxantínu v makule s vekom klesá. Výsledkom je väčšia náchylnosť makulárnych fotoreceptorov (čapíkov a tyčiniek) na nepriaznivé účinky modrého svetla v UV oblasti. Luteín aj zeaxantín musia byť telu dodávané v rastlinnej strave; ľudia tieto zlúčeniny nedokážu syntetizovať. Žiaľ, ich spotreba v európskych krajinách je niekoľkonásobne nižšia ako odhadovaný príjem minimálne 6 mg denne1.
Kvety aksamietnice vzpriamenej sú cenným zdrojom oboch karotenoidov.Použitá forma luteínu a zeaxantínu a tukové prostredie (prítomnosť mastných kyselín obsiahnutých v oleji z perilly) podporujú ich biologickú dostupnosť. Luteín a zeaxantín prechádzajú v tele podobnými premenami ako lipidy. Prijaté v strave sú po strávení transportované do pečene a potom z pečene do tkanív; obe zlúčeniny sa hromadia hlavne v očnej šošovke a centrálnej časti sietnice – makule. Kvantitatívny pomer luteínu k zeaxantínu v celom prípravku je 5:1; toto je optimálny podiel týchto zložiek, zahrnutý aj v klinických štúdiách a odporúčaný na celom svete2–4.
Astaxantín, nazývaný kráľovnou karotenoidov, je prirodzene sa vyskytujúca zlúčenina patriaca do skupiny xantofylov. Biosyntézu astaxanthinu umožňujú niektoré druhy rias, kvasiniek, gramnegatívnych baktérií a rastlín. Astaxantín je zodpovedný za farbu kvetov a plodov a má silné antioxidačné vlastnosti, chráni bunky pred nepriaznivými vonkajšími faktormi. Hlavným zdrojom astaxanthinu v ľudskej strave sú ryby a morské plody. Aj v prípade astaxantínu tukové prostredie (prítomnosť mastných kyselín obsiahnutých v oleji z perilly) podporuje biologickú dostupnosť astaxantínu.
Patentovaná receptúra získaná z inaktivovaných buniek kvasiniek Saccharomyces cerevisiae štandardizovaný na 5 % obsah zinku.
Receptúra so štandardizovaným obsahom zinku obsiahnutá v prípravku sa získa v procese fermentácie a následnej inaktivácii špeciálnych línií kvasiniek druhu Saccharomyces cerevisiae. Kvasinky – prírodný zdroj mnohých vitamínov a minerálov, sú pestované a dodatočne vyživované a následne spracované a sušené v miernych podmienkach, čo umožňuje interakciu konzervovaných vitamínov a minerálov s prírodnou kvasinkovou matricou, ktorá im predstavuje „biologické pozadie” a zaručuje ich trvanlivosť a kvalitu. Výsledný finálny produkt obsahuje komplex prírodných, výborne stráviteľných živín, so špecifickým, štandardizovaným množstvom zinku.
Zinok prispieva k udržaniu dobrého zraku.
Zinok prispieva k ochrane buniek pred oxidačným stresom.
Zinok prispieva k správnej látkovej premene vitamínu A.
Patentovaná receptúra pozostávajúca z extraktov z plodov arónie, štandardizovaných na 25 % obsah antokyánov, (Aronia melanocarpa), zemolezu kamčatského (Lonicera caerulea), brusnice čučoriedkovej (Vaccinium myrtillus).
Antokyány sú pigmenty široko rozšírené v rastlinnom svete, patriace medzi flavonoidy. Najvyššie koncentrácie týchto pigmentov sa nachádzajú v kvetoch, plodoch a listoch. Medzi najbohatšie zdroje antokyánov patrí hrozno, arónia, čierne ríbezle a bobuľové ovocie.
Plody arónie obsahujú okrem iného: antokyány, flavonoly, fenolové kyseliny a triesloviny, ale aj vitamíny (C, B2, B6, E, P, PP) a minerály (molybdén, mangán, meď, bór, jód, kobalt). Predpokladá sa, že najdôležitejšími účinnými zložkami plodov arónie, zodpovednými za väčšinu ich cenných vlastností, sú polyfenoly.
Plody zemolezu kamčatského sú bohaté na fenolové zlúčeniny a vyznačujú sa vysokou koncentráciou polyfenolov vrátane antokyanov a proantokyanidínov. Plody zemolezu kamčatského sú mimoriadne cenným zdrojom vitamínu C. Okrem toho obsahujú aj vitamíny skupiny B, horčík, fosfor, vápnik a draslík.
Plody brusnice čučoriedkovej sú jednou z najcennejších antokyánových surovín. Okrem toho plody brusnice čučoriedkovej obsahujú aj triesloviny – galotaníny a ellagitaníny; flavonoidy – kvercetín, katechíny; fenolové kyseliny – kyselina galová a kyseliny hydroxyškoricové – kyselina chlorogenová.
Plody brusnice čučoriedkovej podporujú priehľadnosť, čistotu, jasnosť a ostrosť videnia, správnu funkciu sietnice, prekrvenie oka a prirodzenú obranu proti voľným radikálom, čím pomáhajú chrániť oči. (ID 2050)
Antokyanozidy s antioxidačnými vlastnosťami obsiahnuté v brusnici čučoriedkovej pomáhajú udržiavať správne funkcie sietnice. (ID 1295)
Antokyanozidy brusnice čučoriedkovej môžu pomôcť udržať správnu hladinu kolagénu v oku. (ID 1296)
Antokyanozidy brusnice čučoriedkovej môžu pomôcť udržať optimálny stav kapilár a elasticitu žíl proti škodlivým účinkom voľných radikálov.(ID 1297)
Extrakt z plodov aceroly (Malpighia glabra) štandardizovaný na 50 % obsah vitamínu C - plody aceroly obsahujú veľmi vysoký podiel vitamínu C; 100 g čerstvého ovocia obsahuje 1000-4500 mg tohto vitamínu. Okrem toho obsahujú plody aceroly veľa iných cenných zlúčenín, ku ktorým patria antokyaníny a karotenoidy, vrátane beta-karoténu (provitamín A) a tiež minerály (draslík, fosfor, vápnik, železo). Navyše v týchto plodoch nájdeme aj vitamíny zo skupiny B.
Vitamín C prispieva k normálnej tvorbe kolagénu a k správnej funkcii krvných ciev.
Vitamín C prispieva k ochrane buniek pred oxidačným stresom.
Vitamín C prispieva k regenerácii redukovanej formy vitamínu E.
Extrakt z plodov bazy čiernej (Sambucus nigra) štandardizovaný na 10 % obsah polyfenolov – hlavné bioaktívne zložky v plodoch bazy čiernej sú antokyány (významný obsah: 0,2-1%), flavonoly, organické kyseliny, vitamín C, vitamíny skupiny B (vrátane kyseliny listovej), minerálne látky (draslík, vápnik, fosfor) a sacharidy (hlavne jednoduché cukry: glukóza a fruktóza).
Extrakt z listov čiernej ríbezle (Ribes nigrum) - listy čiernej ríbezle sú cenným zdrojom bioaktívnych zlúčenín (polyfenolov) s antioxidačnými vlastnosťami. Medzi hlavné fenolové zlúčeniny zistené v listoch patria: kvercetín, myricetín a rutín.
Extrakt z plodov schisandry berry (Schisandra chinensis) štandardizovaný na 10 % obsah schizandrínu – schisandra berry sa prirodzene vyskytuje v horských lesoch a údoliach riek – najmä v Rusku, Kórei, Japonsku a Číne. V čínštine názov tejto rastliny znamená „ovocie piatich chutí“, pretože sladké a kyslé chute cítiť v šupke a dužine. Semená majú naopak kyslú, horkú a slanú chuť. Schisandra sa v Ázii pestuje nielen na okrasné účely, ale predovšetkým pre plody bohaté na mnohé cenné živiny. Medzi najvýznamnejšiu skupinu zlúčenín prítomných v plodoch Schisandry Berry patria polyfenoly – lignany (schizandroly a schizandríny). Okrem toho sú plody bohaté aj na organické kyseliny (vrátane citrónovej a jablčnej), vitamíny (vrátane vitamínu C a E) a minerály (vrátane zinku, mangánu, medi, železa). Schisandra obsahuje aj triesloviny, cukry a silicu, najmä citral s citrónovou vôňou.
Výťažok z plodov Schisandry Berry má adaptogénne vlastnosti. (ID 4142)
Paradajkový extrakt (Solanum lycopersicum) štandardizovaný na 5 % obsah lykopénu - lykopén je prírodný karotenoid nachádzajúci sa vo veľkých množstvách v plodoch paradajok. Čerstvé paradajky môžu obsahovať až 20 mg lykopénu na 100 gramov. Jeho zdrojom je aj iná zelenina a ovocie (najmä červené), ako melón, červený grapefruit, šípky, červená paprika, guava a papája.
Extrakt z hroznových jadier (Vitis vinifera) štandardizovaný na 95 % obsah proantokyanidínov - hroznové jadrá obsahujú okrem cukrov, bielkovín a lipidov aj 5-8 % polyfenolov. Polyfenoly nachádzajúce sa v jadierkach zahŕňajú katechíny, proantokyanidíny, resveratrol a fenolové kyseliny.
Hroznové jadierka napomáhajú krvný obeh. Napomáhajú ochranu pred voľnými radikálmi. (ID 2139)
Extrakt zo znamienok šafránu (Crocus sativus) - šafrán (kultivovaný krokus) je známy ako cenná rastlina a korenie už tisíce rokov. Účinnými zložkami šafránu sú esenciálne oleje a glykozidy: krocetín a krocín zodpovedné za žlto-oranžovú farbu, pikrokrocín dodávajúci chuť a safranal zodpovedný za vôňu. Za cenné vlastnosti šafránu vďačí najmä krocetínu, krocínu a safranalu.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
- Žiadne konzervačné látky: Výrobky nie sú spracúvané pri vysokých teplotách a neobsahujú konzervačné látky, čo umožňuje zachovať v nich prírodné bielogické hodnoty.
- Žiadne GMO: Pri výrobnom procese sú využívané výhradne prírodné suroviny z certifikovaných plodín u celého sveta a DuoLife kategoricky odmieta ich modifikovanéodrody (GMO), ako aj použitie pesticídov a herbicídov pri ich pestovaní.
- Sklenený obal: DuoLife výrobky v tekutej forme sú uchovávané výhrade v sklenených obaloch. Sklo sa totiž najčastejšie používa ako čistý a ekologický materiál, ktorý chemicky neeraguje s inými látkami. Sú vždy balené do tmavohnedého skla, ktoré zaručuje ako obal najlepšiu stabilitu tekutých výživových doplnkov.
- Metóda IHHP™: Použitá technológia IHHP vychádza z koncepcie minimálneho spracovania použitých surovín, čím sa maximálne zachová ich pôvodná nutričná hodnota. Tento technologický proces prípravy výživových doplnkov využíva pozitívne pôsobenie viacerých faktorov s konzervujúcimi účinkami. Tým sa zabezpečí najvyššia kvalita produktov, ich stabilita bez používania konzervačných látok.
- Prírodné suroviny: Vo výrobnom procese DuoLife využíva prírodné látky so zachovaním ich biologickej podstaty. Umožňuje to dosiahnuť maximálnu biologickú dostupnosť aktívnych zložiek a ich najlepšiu vstrebateľnosť.